Wie ben jij en wat vind je leuk? Samen (wereldwijd!) zorgen we ervoor dat een sociale media platformen tot leven komen met wat wij over onszelf delen. Ben jij online en offline helemaal dezelfde, of zijn er toch verschillen? Wat deel je wel over jezelf en anderen en met hele wereld en hoe stel je dit in? Ga eens het gesprek aan over (online) gedragsnormen!

#NIEUW • Bibliotheek voor digitale geletterdheid – Facebook 
Achttien gratis te gebruiken onlinelessen waarmee jongeren kritisch leren denken en bewust met de onlinewereld omgaan. Onderwerpen: privacy en reputatie, je identiteit ontdekken, positief gedrag, beveiliging, betrokkenheid bij de gemeenschap. 

Vodafone/ZIGGO • Online Masters
Online Masters is een gratis online lesprogramma over de digitale wereld voor de bovenbouw in het PO en de onderbouw in het VO. Doe bijvoorbeeld de les: Vroeger, Nu en in de Toekomst binnen de module Digital Master.
Klik linksonder op de handleiding voor VO, in het midden op de knop werkbladen en rechts op Digibordles (kan ook gewoon thuis op je laptop natuurlijk!) Hier vind je de handleiding van alle vier de modules!

• Doe de Veilig internetten Quiz: Wat weet jij eigenlijk van sociale media?

ITS UP TO YOU! is een interactieve film die ingezet kan worden tegen cyberpesten. Jongeren bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoon en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal waarin ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. Welke (online) gedragscodes kun je hierna opstellen?