Het internet kan data in algoritmen voorspellen na analyse van jouw scroll- en klikgedrag. De bedrijven achter ‘online media’ weten precies wat jij interessant vindt , waardoor er specifieke suggesties worden gegenereerd die bij jouw eerdere online gedrag passen: Tada, je filterbubbel! Die bubbel kan handig zijn maar daardoor zie je geen andere informatie meer. Dit geldt niet alleen voor jou, maar voor iedere persoon die online is. Soms moeten we bewust ook info uit andere bubbels halen, weet jij hoe?

OPDRACHT: Verbreed je wereldbeeld en start thuis eens een gesprek/discussie over de verschillen en overeenkomsten tussen iedereen. Ziet jullie sociale media er hetzelfde uit, wat of wie volg je en waarom? Zou er iets veranderen als je ook eens mensen ging volgen met een andere mening dan jij?  

Vodafone/ZIGGO • Online Masters
Online Masters is een gratis online lesprogramma over de digitale wereld voor de bovenbouw in het PO en de onderbouw in het VO.

Doe bijvoorbeeld de les: Digitale voetafdruk binnen de module Safe Master of de les Verhalen Vertellen uit Creative master module.Klik linksonder op de handleiding voor VO, in het midden op de knop werkbladen en rechts op Digibordles (kan ook gewoon thuis op je laptop natuurlijk!)
Hier vind je de handleiding van alle vier de modules!