Wat betekent een ‘wachtwoord’ nou eigenlijk? Waarop moet je wachten dan? Tot je een ons weegt?
Bij een openbaar profiel valt er niks te wachten; alles is zichtbaar voor iedereen die het wilt zien. Toch geen zin in gehack en gephish? Zorg ervoor dat wat van jou is, van jou blijft: beveilig je persoonlijke data en gebruik een wachtzin en tweestapsverificatie!

Vodafone/ZIGGO • Online Masters
Online Masters is een gratis online lesprogramma over de digitale wereld voor de bovenbouw in het PO en de onderbouw in het VO. Doe bijvoorbeeld de lessen Privacy instellingen en Hack Check binnen de module module Safe Master. Klik linksonder op de handleiding voor VO, in het midden op de knop werkbladen en rechts op Digibordles (kan ook gewoon thuis op je laptop natuurlijk!)
Hier vind je de handleiding van alle vier de modules!

De Baas op het Internet word je met hun lessen over Privacy, Geheimtaal of Encryptie! 

• Doe De wachtwoordkraaktest. Over hoeveel jaar (of seconden….) kan die van jou gekraakt worden? Bedenk dat een wachtZIN een betere optie is. Die zin hoeft niet moeilijk te zijn! Gebruik ook vooral spaties in die wachtzin, net zoals in een normale zin. Hackers, maar ook geautomatiseerde wachtwoordkrakers, hebben er veel werk aan om al die tekens te achterhalen.

• Cybersecurity en hacking skills: Speel de game Join Hackshield, en wordt cyberexpert!
Tip: registreer gelijk met een eigen wachtZIN.. 
Bekijk het het volgende filmpje over Cookies! Ga je ze bij deze game accepteren of niet? (Doe maar wel, dan werkt de game goed!)
Het gaat bij dit spel niet gaat om snelheid, maar om de meeste vragen GOED beantwoorden. Niet overal op doorklikken maar goed lezen. Dus ook als je een antwoord fout (of juist goed) hebt. Overal zitten tips en nieuwe inzichten in verwerkt die jou gaan helpen de wereld van het internet te begrijpen en hacken te voorkomen.

• Voor slimmeriken is er Special Agents. Hierin word je bewust gemaakt van de informatie die online gedeeld wordt en welke sporen die achterlaat. Leerlingen kruipen in de huid van een rechercheur (special agent) en gaan aan de hand van een casefile een boef vangen die valse concertkaartjes verkoopt via Marktplaats. De leerlingen moeten het online dataspoor (zie eerdere filmpje over cookies) volgen dat door de boef wordt achtergelaten, om uiteindelijk de boef te kunnen vangen. Handleiding is hier te vinden. Het kan lastig zijn, belangrijk is stap voor stap oplossen, meeschrijven en puzzelen naar de oplossing! 

• Wordt Internet Awesome met de Google Interland Game over online privacy, hackers, phishers, oversharers en pestkoppen. Want, om er het beste van te maken op het internet, moeten kinderen slimme keuzes leren maken…