Jaaaaa tijd voor beweging, ontspanning, een challenge, klopt je rooster nog, moet er ergens balans aan worden toegevoegd? Nee, nou dan mag je zelfs nu op social media! Zo lang als je wilt op TikTok! Dat is oneindig. O nee wacht, tot het volgende roosterpuntje dan…

ALGEMEEN

Kloppen de afspraken nog die jullie in jullie gezin hebben gemaakt? Moet er voor morgen misschien toch iets aangepast worden? 
Pak terug op het rooster wat jullie hebben gemaakt; is er genoeg balans tussen leren/werken, wel of niet met een scherm, bewegen, ontspannen en vervelen?

Vervelen is namelijk ok!
Weet je nog, dat je vroeger naar je ouders ging en zei: “Ik verveeeeeeel me.” Dan reageerden je ouders heel irritant met: “Bedenk maar wat”. Waarom zouden we nu een scherm onder hun neuzen duwen? Wie gaat de uitdaging aan iets leuks te bedenken, zoals vroeger, zonder een scherm?

Bewegen tijdens het leren?
Kijk voor video’s van energizers op Smart breaks of voor hier voor Gym inspiratie of wellicht vind je een activiteit bij Fit & Vaardig!

#NIEUW • Doe de Teken-CHALLENGE (zie illustratie rechts)

6 TOT 9 JAAR

Denk je dat je kinderen nog niet met TikTok bezig zijn? Doe deze Quiz!

9 TOT 12 JAAR

Influencers op Instagram, wat weet jij daar eigenlijk over? Doe de Quiz!

OPDRACHT
Instagram: Wat hoort bij wat? Reclame is steeds moeilijker te herkennen. Herken jij deze nieuwe reclamevormen? Verbind de afbeelding met de juiste definitie. Download de klik en print Instagram Opdracht van Medianest!